Bezoekers geshockeerd door nieuw kunstwerk in Antwerps park: “Vrouwenlijven wekken blijkbaar minder reacties op”

Een beeld dat momenteel nog in opbouw is, zorgt nu al voor controverse en heel wat geshockeerde reacties bij bezoekers van het Middelheimmuseum. Niet de acrobatische pose van het beeld, maar de enorme erectie van de man is voor veel wandelaars een doorn in het oog. Het museum belooft om duidelijke aanwijzingen te plaatsen zodat museumbezoekers de acrobaat kunnen vermijden als ze dat willen.

pjv

Het opvallende beeld werd volledig uit plasticine gemaakt en is het werk van een Oostenrijks kunstcollectief. Het reusachtige werk - dat Arc de Triomphe heet en werd geïnspireerd door de barok - moet uiteindelijk een fontein worden. De fontein zal dan naar een gangpad verhuizen, zodat bezoekers eronderdoor moeten wandelen.

“Ik stel vast dat naakte lichamen bezoekers nog kunnen beroeren”, aldus Sara Weyns van het Middelheimmuseum nadat er verontwaardige reacties kwamen van wandelaars die het beeld al in zijn volle glorie konden aanschouwen. “We hebben nochtans wel wat naakte lichamen in de collectie staan, vaak vrouwenlijven, maar die wekken blijkbaar minder reacties op dan dit werk.”

Het museum heeft wel begrip voor de geshockeerde reacties van de bezoekers en neemt maatregelen zodat mensen die dat willen, kunnen vermijden dat ze het werk tegenkomen tijdens hun wandeling. Al komt het beeld wel een stuk hoger dan het nu staat, waardoor sommige controversiële eigenschappen van de man bedekt zullen worden door het bladerdek van de bomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen