Peuter (4) vindt het te koud om in afgesloten stuk zee te zwemmen. Even later wipt dit gevaarte over de omheining

Een vierjarig meisje wilde afgelopen weekend liever niet zwemmen in een omheind stuk zee voor de kust van Australië omdat ze het water een beetje te koud vond. Enkele minuten nadat de peuter dat had beslist, zag de moeder iets reusachtig in het water, waarvan ze eerst dacht dat het een dolfijn was. Pas toen ze de gevreesde rugvin zag opduiken, besefte ze dat ze naar een meterslange stierhaai keek en was ze dolgelukkig dat haar dochter een koukleum is.

pjv

De 42-jarige vrouw genoot met haar partner en dochter van een dagje voor de Australische Goudkust, bij een stukje oceaan dat is afgesloten zodat zwemmers zorgeloos pootje kunnen baden. Haar dochter wilde liever niet zwemmen omdat ze het water te koud vond voor een prettige duik, dus bleef ze op het strand om met haar poppen te spelen.

“Als we bij het strand komen, duiken we meestal meteen het water in”, aldus de vrouw in de lokale media. “Maar het was iets kouder dan gewoonlijk, zodat ze op het strand bleef zitten.” En maar goed ook. Even later zag een andere zonneklopper een donkere gedaante in het afgesloten stukje zee bij het strand. “Ik dacht eerst dat het een dolfijn was”, aldus de geschrokken moeder. “Tot ik de rugvin van het beest zag.”

Volgens de Australische vrouw gleed het reusachtige dier door het water en zwom het een paar cirkels, op zoek naar een uitweg. De stierhaai passeerde enkele keren rakelings bij het strand, alvorens helemaal uit het zicht te verdwijnen. Moeder en dochter zijn echter niet van plan om hun tripjes naar het strand tijdens het weekend op te geven, en vonden de ervaring eerder “opwindend dan schrikwekkend”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen